Home > Intel Rapid > Intel Rapid Storage Technology An Unknown Error Occurred While Running This Application

Intel Rapid Storage Technology An Unknown Error Occurred While Running This Application

Contents

Terms of Use Notice Privacy Policy Mobile site Full site Login New visitor? Reply Topic Options Subscribe to RSS Feed Mark Topic as New Mark Topic as Read Float this Topic to the Top Bookmark Subscribe Printer Friendly Page « Message Listing « Previous Seems simple enough...What's troubling me is that upon trying to open Intel RSTe controller I get the following error "An unknown error occurred while running this application. Because as I have canvassed while offline, people told me to reformat my computer. this contact form

When I chose the alternative "18GB" option, acceleration went through without issues. The drivers for each one are different I think, make sure that you have the right ones. You should see your entire SSD listed in the diagram on the right top with no partitions. Seems that they have changed there naming convention for the RST line or at least that is how it is being labled at stationdrivers.

Intel Rapid Storage Drivers

reply go to top #471 | RE: Intel(R) RST/RSTe Drivers (newest: v13.5.0.1056/v4.1.0.1046 WHQL) Fri Oct 31, 2014 4:25 pm Stoffi Show info Posts:5 Registered since:10.30.2014 Why does Intel not publish the Your cache administrator is webmaster. reply go to top #468 | RE: Intel(R) RST/RSTe Drivers (newest: v13.5.0.1056/v4.1.0.1046 WHQL) Thu Oct 23, 2014 1:36 am DeathStalker Show info Posts:43 Registered since:06.04.2014 Getting the following WARNING in Event JUST 4hrs of my life ill never get back.

  • If the problem persists, please restart your computer or try reinstalling the application."So I restarted and nothing changed.
  • Note that your SSD will now show up as a smaller disk as the step before has created a partition for memory cache.
  • I looked at the Windows Event Log and after making sure that I cleaned up all errors (there were minor ones that had nothing to do with this problem but I
  • The drivers for each one are different I think, make sure that you have the right ones.

Help! I undid the acceleration and did some testing (I wish I had not done this ). Reply 0 0 « Message Listing « Previous Topic Next Topic » Related Documents HP PCs Forgot the Sign-in Password (Windows 10)Downloading or Updating Software and Drivers for HP ComputersHP PCs Intel Rapid Storage Technology Driver Windows 10 The Intel option ROM is at 10.5.0.1034 (from BIOS 501).

Report Abuse Message 2 of 14 (4,432 Views)   Reply ctbarryus Kilobyte Kid Posts: 8 Registered: ‎06-03-2011 0 Re: "Unknown Error" When I try to Accelerate with M4 CT064M4SSD2CCA [Edited] Options Intel Rapid Storage Technology Not Running Related Resources RAID1 Mirror Corruption on 2008 R2 Server with Intel RSTe Controller with Intel SSD Drives solved Confusion over Intel RSTe/X79/SSD Trim command! Define the content of the pm-notification here. Imprint FAQ Memberlist Who is online?

Discussion Boards Open Menu Discussion Boards Open Menu Welcome to the Forum! No more BSODs since then but the RST has somehow partially disappeared.

Can you help me with something?Sorry for offtopic and thank in advance. Intel Rapid Storage Technology Windows 10 Also I need this softvare for disk monitoring.I have tried many different version RSTe without result :( reply go to top #480 | RE: Intel(R) RST/RSTe Drivers (newest: v13.5.0.1056/v4.1.0.1046 WHQL) Sat If the problem persists, please restart your computer or try reinstalling the application.Motherboard: Supermicro X9DRx+-F - with Intel C600Raid Rom Version: 3.8.0.1029RSTe Version: 4.1.0.1047I have downloaded this RSTe from supermicro site. So something is going on with IRST and the ASUS P8Z68 PRO mb.

Intel Rapid Storage Technology Not Running

Thanks for the info though and hopefully someone else can! ______________________________________Did a user help you? I already knew, that the Intel RST(e) drivers v13.5.0.1056 match the best with the Intel RST(e) ROM v13.5.0.2118.Neverthess they both do not really match the old Intel chipset of your mainboard. Intel Rapid Storage Drivers wilsontp 2014-08-28 15:47:14 UTC #3 @Zythious if the Intel RST is not starting, then you are not getting the effects of your SSD cache. Intel Rapid Start Technology Windows 10 Thanks pinhedd,Indeed, I'm running v4005 for the x79 bios as of may.Today, I've updated the RSTe as I believe the previous driver was RSTe for X79 - looks like I'm currently

My current System:Mainboard: ASRock Z97 Extreme6, CPU: Intel Core i5 4690, Disks: 512 GB Samsung 840 Pro SSD + 2 TB Seagate SATA3 HDD running in AHCI mode, Graphics: Intel HD4600, weblink If the problem persists, please restart your computer or try reinstalling the application." I also noticed that my SSD isn't showing anymore under "Devices and Drives" in "This PC". Also I need this softvare for disk monitoring.I have tried many different version RSTe without result :(Maybe it will help, when you switch the RAID Controller to RST mode within the Report Abuse Message 4 of 14 (4,426 Views)   Reply cx-ray Upgrade Ace Posts: 82 Registered: ‎11-14-2010 0 Re: "Unknown Error" When I try to Accelerate with M4 CT064M4SSD2CCA [Edited] Options Intel Rst Service Is Not Running Windows 10

and all the latest drivers from Asus and NVDIA.The SATA ports are as follows:SATA Mode: RAID ModeS.M.A.R.T. Now on to configuring Raid10... Like Show 0 Likes(0) Actions Go to original post Actions More Like This Retrieving data ... Company Information | Support | Contact Us | Jobs | Investor Relations | Site http://clockworklaw.com/intel-rapid/intel-rapid-storage-technology-an-unknown-error-occurred-while-an-operation-was-in-progress.php When I click on OK in the Enable acceleration I get the following error: "An unknown error has occurred while an operation was in progress.

Differences? Strange as this is how I originally setup the raid and yet still seem to be working fine in windows. Seems that they have changed there naming convention for the RST line or at least that is how it is being labled at stationdrivers.

Nevertheless Intel has named these drivers and RAID ROM/EFI RaidDriver modules RST and not RSTe.

Am I missing something?Log files are attached.Thanks,Info on my system:Core i7 4700 Haswell1 TB HDD (got one brand new 240GB Intel 530 SSD, will migrate as soon as I fix this I wanted to consider light actions first. I simply entered the UEFI bios and changed back to RAID. After I got IRST accelerate to work with a different SSD drive.

You can open it from Control Panel > Administrative ToolsYou should get a popup stating that you need to initialize the disk first before you can use it. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. I meant the 13.5.x series of course... his comment is here StatusCheck: EnabledSATA6G_1 (Gray): ST32000641AS (2000.3GB)Hot Plug DisabledSATA6G_2 (Blue): Not PresentHot Plug EnabledSATA6G_4 (Blue): SONY BD RW BWU-500S ATPIHot Plug: DisabledSATA6G_5 (Blue): SAMSUNG HD753LJ (750.1GB)Hot Plug: DisabledSATA6G_6 (Blue): SAMSUNG HD753LJ (750.1GB)Hot Plug:

Driver details didn't show iastore.sys but it was something else. Then cold boot your computer and install the new software. The error turned out to be the result of my choosing "whole disk" as my "how much of the disk?" acceleration option. All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices ALL ANNOUCEMENTS ACCOUNT ProductsLaptopsDesktopsMotherboardsGraphics CardsMonitorsKeyboardsMiceMousepadsHeadsetsSound CardsAccessoriesROG Certified ProductsArticlesAllPress ReleasesEventsPromotionsGuidesGamingGeneral SetupOverclockingPC BuildSoftwareTechnologiesUnboxingGalleriesModsTechnologiesGamingOverclockingProductsLaptopsDesktopsMotherboardsGraphics CardsMonitorsKeyboardsMiceHeadsetsSound CardsAccessoriesROG CertifiedGamingGaming NewsStrategies & GuidesOverclockingRealbenchLeaderboardWorld RecordsDownloadsCommunityForumEventsPromotions No new messages Inbox

The OROM that I'm running 11.5.0.1414 is in RAID and was labeled as SATA/OROM not RST or RSTe. POST now shows the raid drives, I can enter the intel rom via ctrl+I and most importantly the RSTe conrroller GUI in win7 is working fine. solved Intel I5-6600K Running Super Hot solved Help switching drive controller Intel 750 ssd solved BSOD after updating the Intel(R) C610 series/X99 chipset 6-Port SATA AHCI Controller - 8D02 Driver solved Contact Crucial Customer ServiceRemember to regularly backup your important data!

I tried reinstalling and I got this: "The setup program ended prematurely because if the following error: Fatal error during installation."When I try to uninstall, I get the same error.I booted Re: Intel Rapid Storage Technology - Unknown Error - Unable to reinstall/uninstall/run Diego_Intel Nov 27, 2013 10:54 AM (in response to TheACN) Hey, that's a good catch, thanks for sharing that I'll let you guys know if I've done it. For me I have a 32 GB SSD and 8 GB of memory so I need 8 GB for my Rapid Start partition so just subtract that from the total size

I haven't tried that yet, but plan to in the very near future. When I am trying to open this software after install I have error:An unknown error occurred while running this application. Thanks again for any help you can offer. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation Community Shop United States (USD) European Union (Euros) United Kingdom (GBP) Francais

When I disabled all Scheduled tasks like "Automatic startup file check ..." rebooted and made sure that all Antivirus tasks were disabled. I'm going to echo @christosg8. It all started after Dell's support fixed it because before my laptop had problems. However, the Intel controller GUI simply won't load - I believe this is IAStorUI.exe My current system is Intel 180GB SSD boot drive on Marvel controler, Seagate 2x1TB in Raid 1

mine switched back to achi after this weeks update and screwed my raid 5 array but one of the things I noticed was my bios setting went from raid to achi My current System:Mainboard: ASRock Z97 Extreme6, CPU: Intel Core i5 4690, Disks: 512 GB Samsung 840 Pro SSD + 2 TB Seagate SATA3 HDD running in AHCI mode, Graphics: Intel HD4600,